Tällainen on tyypillinen Jämi84:n osallistuja

Tyypillinen Jämi84:n osallistuja on keski-ikäinen mies. Kuva: Aapo LaihoTyypillinen Jämi84:n osallistuja on keski-ikäinen mies. Kuva: Aapo Laiho

Jämi147 toteutti yhteistyössä urheilumarkkinointiin erikoistunen yrityskehitysasiantuntija Petri Lintumäen kanssa Jämi84:n asiakastutkimuksen.Tutkimus toteutettiin vuoden tauon jälkeen ja siihen saatiin vastauskia erittäin hyvällä prosentilla. Jämi147 on kiitollinen kaikille vastaajille vaivan näöstä.

Tutkimuksessa kartoitettiin sekä osallistujien profiilia että heidän tyytyväisyyttä tapahtumaan sekä kehityskohteita.

Tässä joitakin huomiota vastaajista:

  • 81% prosenttia miehiä
  • 71% pyöräili 84 kilometriä
  • 44% osallistui tapahtumaan ensimmäisen kerran
  • 39 prosenttia oli osallistunut tapahtumaan aiemmin enemmän kuin kerran

Vastausten valossa tyypillinen osallistuja on keski-ikää lähestyvä tai keski-ikäinen mies. 33 prosenttia vastaajista oli 30-39-vuotiaita ja 36 prosenttia 40-49-vuotiaita.

– Tämä vastaa melko hyvin esimerkiksi yhdysvaltalaisten tutkimusten kestävyyslajien osallistujaprofiilia, kommentoi tutkimuksen toteuttanut Lintumäki ikärakennetta.

Kyselyssä vastaajia pyydettiin luokittelemaan itsensä yhteen seuraavista ryhmistä: kilpaurheilija (2% vastanneista), kilpakuntoilija (26%), kuntoilija (63%), elämysosallistuja (8%) tai sosiaalinen osallistuja (1%).

Osallistumisen motiiveja tiedustellessa vastaajan oli mahdollisuus valita useampi vaihtoehto. Kaksi selvästi suurinta syytä osallistua tapahtumaan olivat ”motivoiva tavoite kuntoilulla” (54%) ja ”itsensä voittaminen ja hieno kokemus” (52%). Kolmanneksi suurin syy osallistua oli ”luonto ja maastot ” (34%). 23 prosentille vastaajista tärkeää oli kilpaileminen ja mahdollisimman hyvä tulos.

Julkaisemme myöhemmin tuloksia asiakastyytyväisyydestä ja osallistujien toiveista tapahtuman kehittämiseksi.

P.S. Ilmoittaudu ensi vuoden Jämi147-tapahtumiin täällä.