Kilpailu lähenee – ladut edelleen hyvässä kunnossa!

Eikun ilmoittautumaan! Kuva: Teemu Ojapalo / Bullseye photography

Jämi42 starttiin enää vain 12 päivää! Muistathan ilmoittautua, mikäli et vielä ole.

Lumitilanne Jämillä on parempi kuin moneen vuoteen. Vaikka kuluneella viikolla oli kovia vesisateita, niin latuja on Jämillä auki 30 kilometriä. Lunta on sen verran, että ladut kestävät vielä pienet vesisateetkin.Pitkän ajan sääennusteen mukaan kuitenkin pysytellään turvallisesti pakkasen puolella.

Uutuutena mukaan tulee vapaan hiihtotavan tapahtumapäivä. Järjestäjät haluavat tarjota myös vapaan hiihtotavan ystäville mahdollisuuden nauttia Jämin komeista maisemista yhdessä suksien. Innokkaimmat hiihtäjät lähtevät ladulle molempina päivinä!

Viidensadan osallistujan rajan pitäisi ylittyä viikonloppuna. Palkittujen hiihtäjien lisäksi kaikkien viikonloppuna tapahtumaan osallistuneiden kesken arvotaan 2000 € arvoinen kylpytynnyri.

Uudet omistajat ja järjestäjät

Tapahtuman taustalla on myös tapahtunut muutoksia. Jämillä toimiva Reima Country Matkailuyhdistys ry on viikko sitten ostanut Jämi 147 Oy:n koko osakekannan. Näin Jämi profiloituu kestävyysurheilun ja massatapahtumien merkittäväksi tapahtumapaikaksi.
Matkailuyhdistys pääasiassa hallinnoi Jämi147 tapahtumia ja käytännön järjestelyistä vastaavat seutukunnan urheiluseurat.

Paikallinen seura Jämin Jänne otti alkavalle vuodelle päävastuun Jämi42:n järjestelyistä. Seura on järjestänyt Jämillä monia suuria hiihtokilpailuja SM-kisoista Hopeasompa-finaaliin ja Suomen Cupin osakilpailuihin.

Paikallisena toimijat tuntevat hyvin Jämin olosuhteet ja järjestelykokemusta löytyy eri arvokisojen järjestelyistä.