24h maailmanennätysmies nähdään Jämi42 lähtöviivalla

Teemu Virtanen hiihti vuonna 2010 Kuortaneella virallisen Guinnesin maailmanennätyksen, joka on 433,459 km.

Suomalainen TV-persoona, innokas urheilija ja pitkän matkan hiihtäjä Teemu Virtanen nähdään Jämi42 lähtöviivalla lauantain perinteisen hiihtotavan kilpailussa. Virtanen teki vuonna 2010 Kuortaneella virallisen Guinnessin maailmanennätyksen 24h hiihdossa hiihtäen yhteensä 433,459 kilometriä.

Vuonna 2016 ruotsalainen Erik Wickström yritti maailmanennätystä hiihtäen 24 tunnin aikana 438,575 kilometriä. Vaikka tulos on parempi, se jäi kuitenkin epäviralliseksi, sillä koko suoritusta ei kuvattu.

– Tietenkin ärsyynnyin, sillä ennätykseni vietiin. Päätin keväällä 2016 yrittää vielä kerran. Innostustani on osittain laskenut se, ettei Wickströmin ennätystä hyväksytty ja virallinen ennätys säilyi minulla. Haluan kuitenkin tehdä pysyvän ennätyksen, jota kukaan ei voi kyseenalaistaa, Teemu Virtanen totesi ruotsalaisen epävirallisen ennätyksen jälkeen.

Virtanen on myös heittänyt avoimen haasteen 24 tunnin ennätysyritykseen ja toivookin saavansa houkutelluksi joitakin ruotsalaisia hiihtäjiä yrittämään maailmanennätystä kanssaan. Virtanen yrittää rikkoa omaa ennätystään Levillä ennen Visma Ski Classics Ylläs-Levi -kilpailua, joka järjestetään 14. huhtikuuta 2018.

– Jämi42 hiihtokilpailu sopii hyvin harjoituskilpailuksi 24 tunnin maailmanennätystä ajatellen, Virtanen toteaa.